Rezumat

Deși  Republica Democrata Coreea are 22,9 milioane de cetateni, nu este de obicei considerata  o prima destinație de afaceri, dar cei care privesc  dincolo de percepțiile existente, vad  o piață cu un potențial mare pentru afaceri profitabile. Într-un număr de sectoare industriale, dar nu toate sectoarele, potențialul de creștere a ratei profitabilitatii investiției poate fi mai mare decât asteptarile.

Există multe oportunități în diferite industrii pentru a dezvolta afaceri în DPR Coreea. Țara are o abundenta de bogății minerale, precum si alte resurse naturale și o foarte educata forță de muncă, bine pregătită și motivată.

Sectoare cum ar fi mineritul, energia, agricultura si IT-ul sunt deschise pentru investițiile străine, guvernul RPDC încurajand în mod activ investițiile străine și expertiza în aceste domenii.

Ca și în alte economii în prealabil închise, intrarea timpurie aduce cu ea o serie de avantaje pentru întreprinderi,  puțină concurență sau limitată de a lucra împreună cu Guvernul privind crearea unui mediu de afaceri cat mai prietenos. TRAKO este într-o poziție unică de a asista companiile străine în asocierile lor legate de RPDC – de la faza de planificare si a punerii în aplicare și pana la facilitarea intrarii pe piață mai devreme,  reducând în același timp si atenuand riscurile unei piete emergente.